Skip to content Skip to footer
Wat is voetreflextherapie en waarom ben ik hier door geïnspireerd?

"Je voeten vertellen een verhaal,
voetreflextherapie luistert."

Iedereen is uniek, en elk lichaam vraagt een andere benadering. Elke behandeling is afgestemd op jouw specifieke behoeften en gezondheidsdoelen. Voor mij is het inspirerend om getuige te zijn van de veranderingen die mensen doormaken tijdens hun reis met voetreflextherapie. Zoals het vinden innerlijke rust en het ontdekken van een diepere verbinding met zichzelf.

Voetreflextherapie is veel meer dan alleen maar een ontspannende voetmassage. Het is een holistische benadering van gezondheid en welzijn die de verbindingen tussen onze voeten en ons hele lichaam begrijpt en benut.

Voetreflextherapie is gebaseerd op het concept dat bepaalde zones op onze voeten in verbinding staan met specifieke organen, systemen en lichaamsdelen via het zenuwstelsel, waarbij 7.000 zenuwuiteinden in de voeten een rol spelen. Bij blokkades in het lichaam, zoals rugpijn, kunnen chemische stoffen zich ophopen rond de zenuwuiteinden in het bijbehorende deel van de voeten. Voetreflextherapie helpt op een zachte manier deze chemische ophopingen te verminderen en draagt bij aan het wegnemen van pijn en spanning in het lichaam. Door de zones op de voeten te masseren en te activeren, wordt het natuurlijk genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Waarom?

Waarom zou je voetreflextherapie overwegen?

 • Ontspanning en stressverlichting: Voetreflextherapie kan helpen om stress en spanning in het lichaam te verminderen, waardoor je je ontspannen en verfrist voelt.
 • Verbeterde circulatie:De behandeling kan helpen bij het verminderen van zwellingen en kan de bloedcirculatie verbeteren waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar spieren worden getransporteerd.
 • Pijnverlichting:De behandeling kan bijdragen aan het verlichten van chronische pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn en artritis.
 • Balans en harmonie: De behandeling kan bijdragen aan een gevoel van innerlijke harmonie en welzijn, door de energie in het lichaam in evenwicht te brengen.
 • Ondersteuning voor orgaansystemen:Het stimuleren van specifieke reflexzones kan mogelijke voordelen met zich meebrengen in de werking van verschillende orgaansystemen, zoals het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel.
BEhandeling

Hoe ziet een behandeling eruit?

 • Vóór de aanvang van de eerste behandeling voeren we gezamenlijk een uitgebreid anamnesegesprek, dat plaatsvindt tijdens de eerste afspraak van 90 minuten. Op basis van dit gesprek stel ik een vertrouwelijk anamneseformulier op, dat nooit zonder jouw toestemming met derden zal worden besproken. Gedurende de hele behandeling geldt voor mij een strikte geheimhoudingsplicht.
 • Samen stel ik met jou een behandelplan op. Afhankelijk van jouw klachten, achtergrond en wensen zullen we de behandelingen herhalen. Ik maak tijdens de behandeling, mits dit niet gewenst is, altijd gebruik van etherische oliën van doTERRA.
 • Tijdens de behandeling creëer ik een veilige en ontspannen omgeving met zachte muziek, de juiste temperatuur en comfortabele houding. Mijn kernwaarden omvatten zorg, respect, privacy, rust en hygiëne, en ik zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt, toegedekt en op een verstelbare stoel/bed.
 • Tijdens de behandeling werk ik in stilte, en is het altijd mogelijk om aan te geven als je iets niet prettig vindt.
 • Na de behandeling laat ik je even alleen en sluiten we af met een glas water. Het advies is om de eerste dagen na de behandeling extra water te blijven drinken om vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen.
Babyreflexologie

Ervaart jouw baby mogelijk krampjes en obstipatie?

Door specifieke zones op de voetjes van je baby aan te raken, kan dit ongemak verlichten. Babyreflexologie kan helpen bij ontspanning en mogelijk bijdragen aan een betere slaap. De behandeling duurt doorgaans ongeveer 20 minuten, afhankelijk van wat je baby comfortabel vindt. Als moeder zal ik je ook adviseren over eenvoudige technieken die je thuis kunt gebruiken om je kindje op elk moment te ondersteunen.

Disclaimer

 • Voetreflextherapie is een veilige methode en is complementair aan de reguliere zorg.  Informeer en/of vraag toestemming bij jouw behandelend arts of voetreflexbehandeling passend is.

  Voetreflextherapie is niet aan te raden wanneer:

  • Je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden. Na de eerste 12 weken (in eventueel overleg met de verloskundige) ben je van harte welkom.