Skip to content Skip to footer
Waarom ben ik hier door geïnspireerd?

Wat is energetische lichaamsmassage?

Na jaren van focus op voetreflexologie ben ik stapsgewijs meer richting een holistische benadering van het lichaam gegroeid. Mijn interesse groeide en ben ik cursussen en trainingen gaan volgen. Ik ben er van overtuigd geraakt dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Energetische lichaamsmassage past goed bij een holistische benadering, omdat het uitgaat van het idee dat ons hele lichaam, onze geest en onze levensenergie met elkaar in verbinding staan. Levensenergie wordt ook wel ‘chi’ of ‘prana’ genoemd. Deze levensenergie stroomt door ons lichaam via subtiele energiekanalen en chakra's. Wanneer deze energiestroom geblokkeerd raakt, kunnen fysieke, emotionele en spirituele problemen ontstaan. Energetische lichaamsmassage is ontworpen om deze blokkades op te heffen en de energiestroom te herstellen.

Energetische lichaamsmassage helpt om het lichaam terug in balans te brengen. Hoewel het lichaam vaak zelfregulerend is, kan het soms begeleiding nodig hebben. Mijn doel is om je met zachte aanrakingen te helpen een diepe staat van ontspanning te bereiken en stress te verminderen.

Waarom zou je energetische lichaamsmassage overwegen?

Energetische lichaamsmassage kan bijdragen aan:

 • Stressvermindering: De massage kan voor herstel van de energiebalans in je lichaam zorgen, waardoor je stress en spanning los kan laten.
 • Verbeterde vitaliteit: Energetische massage kan je helpen je energieniveau te verhogen en je vitaliteit te herstellen.
 • Emotioneel welzijn: Deze massagevorm kan helpen bij het loslaten van opgekropte emoties en het bevorderen van innerlijke rust.
 • Verbeterde slaap: Veel mensen ervaren betere slaap na een energetische lichaamsmassage.
 • Diepe ontspanning: Laat de zorgen van het dagelijkse leven achter je en kom volledig tot rust.
Waarom zou je zwangerschapsmassage overwegen?

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam aanzienlijke veranderingen, zowel fysiek als mentaal. Een zwangerschapsmassage verlicht niet alleen de fysieke ongemakken die gepaard gaan met zwangerschap, maar biedt ook een heerlijke en welverdiende ontspanning. Geef jezelf de rust en tijd die je verdient. Een zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende ervaring die volledig wordt afgestemd op jouw wensen.

Hoe ziet een zwangerschapsmassage eruit?
Bij een zwangerschapsmassage lig je ontspannen op je zij. Ik masseer je rug, nek, armen en benen, en indien gewenst, ook je buik. Comfort en zachte zorg staan centraal tijdens de gehele massage. Je kunt genieten van een zwangerschapsmassage vanaf de 16e week van je zwangerschap.
BEHANDELING

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij een lichaamsmassage maak ik gebruik van diverse massagegrepen zoals effleurage, energetische grepen, strijkingen, knedingen en pulsing.

De volgende stappen volg ik in het volledige behandelproces:

 • Vóór de aanvang van de eerste behandeling voeren we gezamenlijk een uitgebreid anamnesegesprek, dat
  plaatsvindt tijdens de eerste afspraak. Op basis van dit gesprek stel ik een vertrouwelijk anamneseformulier op, dat nooit zonder jouw toestemming met derden zal worden besproken. Gedurende de hele behandeling geldt voor mij een strikte geheimhoudingsplicht.
 • Samen stel ik met jou een behandelplan op. Afhankelijk van jouw klachten, achtergrond en wensen zullen we de behandelingen herhalen. Ik maak tijdens de behandeling, mits dit niet gewenst is, altijd gebruik van etherische oliën van doTERRA.
 • Tijdens de behandeling creëer ik een veilige en ontspannen omgeving met zachte muziek, de juiste temperatuur en comfortabele houding. Mijn kernwaarden omvatten zorg, respect, privacy, rust en hygiëne, en ik zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt, toegedekt en op een verstelbare stoel/bed.
 • Tijdens de behandeling werk ik in stilte, en is het altijd mogelijk om aan te geven als je iets niet prettig vindt.
 • Na de behandeling laat ik je even alleen en sluiten we af met een glas water. Het advies is om de eerste dagen na de behandeling extra water te blijven drinken om vrijgekomen afvalstoffen weg te spoelen.

Disclaimer

 • Lichaamsmassage is een veilige methode en is complementair aan de reguliere zorg.  Informeer en/of vraag toestemming bij jouw behandelend arts of de behandeling passend is. De behandeling is niet aan te raden wanneer:
  • Je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden. Na de eerste 16 weken (in eventueel overleg met de verloskundige) ben je van harte welkom.